Natre vinduer

Foto: Natre

Best isolasjon gir best bokomfort

Isolasjon er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger vinduer. God isolasjon kan hjelpe deg å spare energi og redusere strømutgiftene, da det vil holde varmen innendørs i vintermånedene og holde varmen ute om sommeren.

Pål Søvik er daglig leder i Tid Bolig og har lang erfaring som byggmester. «Folk går gjerne for store vinduer nå. Disse glassflatene blir et svakt punkt i huset, som lekker luft og varme. Så skal du kjøpe nye vinduer, bør du se til at de møter de høyeste energikravene på markedet» rådgir Søvik.

Du bør derfor gå for vinduer som er mest mulig energieffektive, det vil si de med 3-lags glass.

 

Natre vinduer

Foto: Natre

Design etter ditt ønske

Valg av vinduer påvirker også utseendet på huset, så det er viktig å velge vinduer som passer til designet og arkitekturen. Moderne design innebærer kanskje store vindusflater, mens hus med mer tradisjonell stil bør ha vinduer deretter.

Du står fritt til å bestemme hvilken størrelse vinduene skal ha, ettersom hvert vindu blir produsert etter dine mål.

Finn ditt vindu

Fastkarmvinduer som ikke lar seg åpne kan du få i størst størrelser og du kan kombinere dem med åpningsbare vinduer, mens sprosser kan bryte opp vindusflaten på ulike måter, og hjelper til med å forsterke det tradisjonelle uttrykket eller gi deg et mer moderne, industrielt preg.

Ikke minst kan du ha vinduer i hvilken farge du selv ønsker. Og har du vedlikeholdsfri aluminiumkledning utenpå, kan du få forskjellig farge inne og ute. «Vi selger mange sorte vinduer nå om dagen, men det har også vært populært å ha grå farge innvendig og hvitt ute» forteller Søvik.

“På Ekeberg i Oslo bygger vi for eksempel noen boliger i disse dager hvor vi benytter store vindusflater og sort design på vinduene. Dette gir et veldig eksklusivt uttrykk” forteller Søvik.

 

Natre vinduer

Foto: Natre

Velg riktig for fremtiden

Det er viktig å tenke litt fremover i tid når du velger vinduer. Du vil at vinduene skal vare i mange år, så sørg for å velge produkter av høy kvalitet. Du vil også at vinduene skal være enkle å vedlikeholde, og tilvalget med aluminiumkledning er populært. «Folk vil ha det fint, men vil ikke holde på med vedlikehold» forklarer Søvik. Mot et lite pristillegg vil du kunne slippe skraping og maling for all tid ved å gå for dette alternativet.

Hvis du velger store vinduer, bør du i tillegg vurdere å sette inn solvarmedempende glass i de vinduene. «Sol ødelegger mye gulv og møbler hvis ikke den blir skjermet. Store vinduer kan også bidra til overoppheting innendørs i sommerhalvåret, så da hjelper det med slike funksjonsglass» forteller Søvik. «Og sitter vinduene litt vanskelig til for utvendig vask, anbefaler vi selvrensende glass. Jeg har selv prøvd slike vinduer privat, og det er en imponerende god funksjon» innrømmer Søvik om dette tilvalget.

Gjør du veloverveide og gode valg i dag, kan du få vinduer som gir deg høy bokomfort og holder seg vakre i mange år fremover.

 

Oppgrader boligen og få lavere strømregninger

Å skifte ut gamle vinduer kan ha mange fordeler – slik som bedre isolasjon, strømbesparelser og en bolig med et mer moderne utseende.

Natre vinduer

Foto: Natre

Bedre isolasjon med nye vinduer

Har du vinduer som er eldre enn 20 år, vil du kunne få en mer energieffektiv bolig hvis du bytter til mer moderne vinduer. Utviklingen de siste årene har gjort at nye 3-lagsvinduer holder tre ganger så mye bedre på varmen enn vinduer fra -60 og -70 tallet.

Mer energieffektive vinduer hjelper deg med å redusere varmetap og du får en mer komfortabel bolig med mindre trekk og mer stabil innetemperatur.

Pål Søvik er daglig leder i Tid Bolig. Han forteller at det er ekstra viktig at leverandørene er gode på energikrav i disse dager når strømprisene er så høye. «Folk går gjerne for store vinduer nå og disse glassflatene blir et svakt punkt i huset som lekker luft og varme. Så skal du kjøpe nye vinduer, bør du se til at de møter de høyeste energikravene på markedet» rådgir Søvik.

 

Bytt vinduer og spar strøm

Når vinduene isolerer bedre, får du mindre behov for oppvarming og strømregningen blir lavere. Når strømprisene er slik som nå, vil du kunne regne hjem investeringen på vinduer på kortere tid enn før. Også sommerstid vil moderne vinduer i større grad regulere temperaturen slik at du ikke får overopphetede rom når sola står på store deler av dagen.

 

Natre vinduer

Foto: Natre

Flott utseende og enklere vedlikehold

Skifter du ut gamle vinduer, vil du samtidig oppgradere utseendet på boligen din. Moderne vinduer har gjerne et mer stilrent uttrykk, selv de med tradisjonelt design. Og skulle du ønske litt forandringer, vil du i dag kunne velge mellom alle mulige farger innvendig og utvendig, samt sprosser etter eget ønske.

«Vi selger mange sorte vinduer nå, men det har også vært populært å ha grå farge innvendig og hvitt ute» forteller Søvik i Tid Boliger.

Skal du ha to ulike farger, er du nødt til å ha aluminiumskledning utvendig. Og den løsningen gir deg flere fordeler. «Den ekstra beskyttelsen i aluminium utenpå trevinduene sikrer deg tilnærmet vedlikeholdsfrie vinduer. Folk er ikke interessert i å bruke tid på å skrape og male vinduene, så dette er et tilvalg vi anbefaler å gå for» forteller Søvik.

 

Trygt kjøp

Søvik har bruk Natres produkter i mange år, og opplever at vindusprodusenten har gode produkter, konkurransedyktige priser og leverer når de skal. «Jeg opplever god oppfølging fra salgskonsulenten min i Natre som jeg har en personlig kontakt med» forteller Søvik. «Kunderådgiveren er nøyaktig og rask, og når de i tillegg holder leveringstiden gjør det at prosjektene glir smidig».

 

Ta kontakt med oss i Idéhus, og vi hjelper deg med videre planlegging

Vi bruker cookies. For mer informasjon trykk her.